Avem un număr record de dropii înregistrate în ultimii 10 ani în România: 40 de exemplare la Salonta, Bihor.
Articole

Recensământul de iarnă al dropiilor | Salonta, România
Avem un număr record de dropii înregistrate în ultimii 10 ani în România: 40 de exemplare la Salonta, Bihor.

Natură fără frontiere: rezultatele concursului
Timp de un an, 125 de elevi bihoreni s-au implicat trup și suflet într-un concurs despre misterioasa dropie și natura înconjurătoare.

S-a modernizat Centrul de Vizitare Békés-Dánfok
Orașul Békés acționează în patru zone de intervenție în cadrul proiectului ROHU-14

Încep lucrările pentru construirea centrului de vizitare Cuibul Dropiei la Salonta
„A fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pentru Cuibul Dropiei”

De vorbă cu un fermier prietenos cu dropiile
Se acordă, din fonduri europene, plăți compensatorii fermierilor care, pe baze voluntare, asigură menținerea habitatelor importante pentru această specie.
![ÎN EXCLUSIVITATE: Dropia cuibărește în România! [comunicat de presă]](/img/cache/cuibarit_dropie_Salonta_wide_b60a6799f7_300x300.jpg)
ÎN EXCLUSIVITATE: Dropia cuibărește în România! [comunicat de presă]
După mai multe decenii, avem, în sfârșit, dovada faptului că dropia cuibărește în România. Ne-au trebuit 13 ani de muncă pe teren și, poate, puțin noroc ca să primim această confirmare.

Elevii bihoreni au făcut exerciții de simulare pe tema cuibăritului dropiei încă în februarie
E o mare bucurie pentru noi că am putut să-i punem pe copii față în față cu o situație care a devenit după multe decenii, în sfârșit, o certitudine.

Salonta, sanctuarul dropiilor din România, a găzduit o conferință de ornitologie pe tema conservării speciilor amenințate
Colaborarea dintre specialiștii în conservare și comunitățile locale este vitală pentru succesul conservării speciilor amenințate.
![Calendarul dropiei: cum influențează iarna comportamentul dropiilor? [partea 2/2]](/img/cache/6_8fea0c3f55_300x300.jpg)
Calendarul dropiei: cum influențează iarna comportamentul dropiilor? [partea 2/2]
Sezonul rece poate trezi în dropii instinctul migrației. Dar este oare migrația o moștenire genetică sau se învăță? Am analizat șapte studii și articole de specialitate pentru a răspunde la aceste întrebări.
![Calendarul dropiei: cum influențează iarna comportamentul dropiilor? [partea 1/2]](/img/cache/Dropii_T%C3%BAzokok_GreatBustards_a6d3979aaf_300x300.jpg)
Calendarul dropiei: cum influențează iarna comportamentul dropiilor? [partea 1/2]
Unde iernează dropiile și cum fac față condițiilor aspre? Am încercat să răspundem la câteva întrebări analizând șapte studii și articole de specialitate.

Am lansat concursul “Natură fără frontiere” adresat școlarilor!
Grupul Milvus invită dascălii să participe cu echipe de copii la cel mai provocator concurs despre misterioasa dropie și valorile naturale care ne înconjoară!

Cuibul Dropiei - mai aproape de valorile naturale
Centrul care va fi construit la Salonta va oferi localnicilor și turiștilor informații despre valorile naturale locale, speciile care trăiesc în zonă și cum pot fi ele protejate.

Dropia a murit, trăiască dropia!
Cum ar suna povestea în care dropia, Stonehenge, Sting, Înaltul Sheriff din Wiltshire, David Attenborough, Prințul Charles și un grup de voluntari sunt țesuți laolaltă cu un fir epic?

Dropii - recensământul de iarnă | Salonta, România
În ianuarie 2019 s-a desfășurat cea de-a treia ediție a recensământului sincronic al dropiilor din Europa Centrală, coordonată de colegii din Austria și Ungaria.

Seminarii despre dropie sau cum să aducem dropia în școală
4 seminarii, 2 instructori, 2 orașe, 16 ore, 81 de participanți, 18 grupe de lucru, nenumărate idei.